חיות ויצירתיות בקבוצה:
היבטים התייחסותיים ואנליטיים קבוצתיים בהנחיית קבוצות
השתלמות מקוונת בזום

מרצה: ד"ר עדו פלג, פסיכיאטר, אנליטיקאי קבוצתי, מנחה, מטפל ומדריך קבוצתי.  ביה"ח מזור, הפקולטה לרפואה בטכניון.

רקע
החשיבה האנליטית הקבוצתית והחשיבה ההתייחסותית שמות במרכז הבמה את מערכות היחסים המתפתחות במפגש האישי והקבוצתי. המתח בין ישן לחדש, בין שחזור תבניות יחסים מוכרות לאופציות קשר וקיום עצמי חדשות והפנמתן הוא מרכזי בחשיבה ההתייחסותית. החשיבה ההתייחסותית מדגישה את משקלם של יחסי הכוח בחדר הטיפול, בכלל כך התפתחות של הכרה הדדית והתבוננות בוחנת על תרומת המטפל ומקורות סמכותו. רווחה רגשית נתפסת כחוויה של חיות, אותנטיות ויכולת להתגמש ולהשתנות תוך קשב לאחרים (יכולת לאלתר). היבטים אלה משמעותיים בעבודה קבוצתית ארגונית וטיפולית.

מטרות
במהלך התכנית נתבונן על ההיבטים ההתייחסותיים והאנליטיים בהנחיית קבוצות בעזרת עיון בכתבים התייחסותיים וכתבים אנליטיים קבוצתיים.

אוכלוסיית יעד
בוגרי תכנית הכשרה דו שנתית להנחיית קבוצות ומנחי קבוצות בעלי רקע ואוריינטציה טיפולית.
מספר המשתתפים מוגבל.

מבנה ומשך התכנית
יתקיימו 12 מפגשים בזום,  בימי ד',  בין השעות  21:30-20:00  (במידת הצורך תמשך הסדנה גם בסמסטר השני). החל מתאריך 4.11.20.
סה"כ 24 שעות לימוד אקדמיות
המשתתפים יתבקשו לקרוא מאמרים באנגלית לקראת המפגשים ולהביא בהם לדיון דוגמאות מעבודתם הקבוצתית.

אישור
תלמיד אשר ישתתף באופן סדיר בסדנא וימלא אחר כל הדרישות, יוענק לו אישור מטעם היחידה ללימודי המשך, הפקולטה למדעי הרווחה והבריאות, אוניברסיטת חיפה

דמי הרשמה
100 ₪