תכנית שנתית לאנשי מקצוע

ריכוז אקדמי: רותי דריאל, מ"א, פסיכותרפיסטית ומטפלת באמנויות, מדריכת הורים, ומרצות אורחות.

רקע
התכנית מיועדת למטפלים ולאנשי חינוך שמלווים הורים, ומעוניינים להעמיק את הידע בהדרכת הורים בגישה מבוססת היקשרות. הגישה בה נעמיק מבוססת על ידע התפתחותי, תיאוריית ההיקשרות ומעניקה הבנה עמוקה ויישומית.

הגישה מתמקדת במערכת היחסים בין הילד לבין המבוגרים שמגדלים אותו, כבסיס להתפתחות, ושמה דגש על ההיקשרות ככוח רב עוצמה. כוח שכשלומדים לרתום אותו - מאפשר להורים ולמטפלים להוביל, לתמוך בצמיחה הרגשית ובהבשלה של הילדים, לסייע בהתמודדות עם אתגרים, קשיים, משברים ותסכולים. העמקת התובנה על צרכי ההיקשרות וההתפתחות- מאפשרת לפתח התייחסות עמוקה אל מה שמתחת לפני השטח, מתחת להתנהגות- ופותחת צוהר לרגשות וצרכים, שחשוב ללמוד "לקרוא" כדי להתמודד עם הקשיים בלי לפגוע בבסיס הבטוח. במהלך התכנית נעמיק בהבנה של קשיים נפוצים ונבין אותם דרך עדשת התבוננות של היקשרות והתפתחות. נעמיק גם בעולם הילדים הרגישים, במשמעות של משחק, ובאופן בו נוכל לתמוך בהורים ליישמו ככלי מעשי בהתמודדות עם אתגרים.

אנו חיים בחברה שמדגישה את השמחה האדירה שיש בהורות, אך האמת הפשוטה היא שלצד האהבה הגדולה לילדים והשמחה שהם מביאים לחיינו, ההורות גם מעמתת עם חוויות מורכבות, עם תחושות של תסכול, כעס, חרדה ואשמה שלעיתים צובעות את חוויית ההורות כולה. ההורות גם מזמנת לנו לעתים קרובות חוויות "ילדות שניה" שחלקן מיטיבות וחלקן לא פשוטות.…

הורות יכולה להיות מסע להתפתחות אישית וצמיחה. כשאנחנו עוברים דרך בה אנו שואלים מה הילד שלי בא ללמד אותי? איך אוכל לתמוך בו כך שיחייה חיים מלאים במשמעות? אנחנו צומחים בעצמנו ומצמיחים גם את הילדים שלנו.

מטרת התכנית

להעניק לאנשי מקצוע מודל תיאורטי ויישומי אשר מקנה כלים בהדרכת הורים.

דרישות הקבלה

• תואר אקדמי
  • אנשי מקצוע מתחום הטיפול והייעוץ: עבודה סוציאלית, פסיכולוגיה, טיפול משפחתי, יעוץ חינוכי, מטפלים בהבעה ויצירה, מטפלים בעזרת בע"ח, קלינאיות תקשורת, מרפאות בעיסוק, העובדים בפועל עם הורים וילדים.
  • מילוי שאלון התאמה.
  • ראיון אישי.
מבנה ומשך התכנית
יתקיימו 31 מפגשים, אחת לשבוע בימי ד' 9:00-13:30.
סה"כ 165 שעות לימוד אקדמיות, 20 שעות התנסות מעשית של הדרכת שני הורים.

20 שעות הדרכה קבוצתית. בנוסף, כל משתתפת תקבל במהלך התכנית 2 פגישות אישיות בנות שעה בזום עם מנחת התכנית, לתמיכה בתהליך האישי והמקצועי.

הלימוד בתכנית הוא היברידי- שילוב של מפגשים פרונטליים ומפגשים חיים בזום. בכל חודש מתקיימים 3 מפגשים בזום, ומפגש אחד בחודש- פרונטלית בתל אביב, ביום חמישי האחרון של כל חודש (במקום עם נגישות לחניה ותחבורה ציבורית).

מבנה התכנית
התכנים נלמדים דרך למידה תיאורטית, יישום, התנסות, תהליך אישי חווייתי, וכן רכישת כלים ומיומנויות להדרכה פרטנית של הורים, חקר מקרים מהשדה, סטאז' והדרכה קבוצתית.

עקרונות הגישה ההקשרותית, תיאוריה ויישוםהתפתחות רגשית לאורך הילדות -תהליכי מפתח. התמודדות עם אתגרים- חרדות, קשיי ויסות, התמודדות עם אגרסיה, תסכולים, התנגדות ובעיות התנהגות ומשמעת שמקורן בקשיים רגשיים. משחק, חשיבותו ואופני יישום- משחק ככלי לעיבוד פרידה, משחק ככלי לעיבוד וביטוי אגרסיביות, משחק ככלי ריפוי ועיבוד קשיים- פחדים, חרדות, פרידות, שינויים ועוד. חזון הורי וצמיחת ההורים, מיומנויות בהדרכת הורים, פרקטיקום- ליווי הדרכות ההורים וסוגיות שעולות מן השטח בהדרכה קבוצתית, מיניות בריאה בגיל הרך, עבודה עם קשיי ויסות חושי ורגשי,המרחב בין טיפול זוגי וטיפול בהורות.

דרישות התכנית
השתתפות ב-90% לפחות משעות הלימודהגשת שתי עבודותהתנסות מעשית: הדרכת שני הורים במשך 20 פגישות והדרכה קבוצתית.

תעודה
תלמיד שיעמוד בדרישות תכנית בלימודים תוענק לו תעודה מטעם היחידה ללימודי המשך, הפקולטה למדעי הרווחה והבריאות, אוניברסיטת חיפה ומטעם "חזרה ללב ההורות".

דמי הרשמה
400 ₪

שכר לימוד
17,600 ₪ - בהרשמה מוקדמת בהנחה עד 25/7:  16,700 ש"ח

עם אפשרות לעד 18 תשלומים * 928 ש"ח, ללא סגירת מסגרת כרטיס האשראי.

​להרשמה נא למלא שאלון בקישור כאן, ולאחריו יתואם ראיון אישי.

לפרטים נוספים

על המרצה
רותי דריאל- פסיכותרפיסטית, מטפלת באמנויות (MA), מדריכת הורים ומנחת הורים מוסמכת, בעלת ניסיון של 18 שנים בטיפול במבוגרים, ילדים, וטיפול בהורות. מלמדת סדנאות להורים, מחנכים ומטפלים. אמא ל-3.