תמונות של תכניות הלימוד ביחידה ללימודי המשך

אודות היחידה

היחידה ללימודי המשך: עולם של ידע והתפתחות מקצועית

היחידה ללימודי המשך אמונה על פיתוח וניהול תכניות אקדמיות שלא לתואר, המיועדות לאקדמאים בוגרי הפקולטה או בוגרי תואר בעל זיקה לתכניות ההכשרה.

היחידה הוקמה בשנת 1978 כחלק מבית הספר לעבודה סוציאלית לשם פיתוח תכניות לימוד שלא לתואר וקיום השתלמויות לעובדים סוציאליים לטובת התפתחותם המקצועית.
עם הקמת הפקולטה למדעי הרווחה והבריאות וצמיחתה המהירה, התרחבה גם פעילות היחידה ללימודי המשך וכיום מציעה היחידה תכניות לימוד שונות ומגוונות לבוגרי הפקולטה.
עוד מציעה היחידה הכשרות מקצועיות בתחומי המחקר וההוראה של הפקולטה לארגונים להם זיקה לתחומים אלו, לצד שיתופי פעולה אקדמיים עם תכניות מקצועיות הנלמדות במוסדות חיצוניים ועומדות בסטנדרטים האקדמיים הדרושים.

מגוון תכניות לימוד

היחידה מציעה מגוון רחב של תכניות לימוד, החל מקורסים ממוקדים ועד לתכניות הכשרה מקיפות ומעמיקות.
בין תחומי הלימוד ביחידה ללימודי המשך:
לימודי פסיכותרפיה: מגוון תכניות ללימודי פסיכותרפיה בגישות שונות המותאמות למטפלים ממגוון פרופסיות – מפסיכותרפיה באוריינטציה פסיכואנליטית, דרך פסיכותרפיה משולבת גישות ועד פסיכותרפיה פסיכואנליטית באמנויות– התלמידים נחשפים לידע תיאורטי ומעשי רחב ומגוון, מתנסים בסמינרים וסדנאות, ולומדים מבכירי המטפלים והמרצים בתחומי הפסיכותרפיה.
תכניות לטיפול במשפחה: טיפול מיני, הדרכת הורים בגישה היקשרותית, הדרכת הורים לילדים עם מוגבלות ועוד.
הכשרת מדריכים למטפלים באמנויות: תכנית הכשרה למטפלים באמנויות, שנועדה להכשירם להיות מדריכים למטפלים באמנויות.
הנחיית קבוצות: התכנית מקנה לתלמידיה את המיומנות המורכבת להנחות קבוצות דינמיות ורב תרבותיות.
גרונטולוגיה: תכניות הכשרה מקצועיות בתחום הגרונטולוגיה- ניהול מערכי דיור לאזרחים ותיקים, טיפול בגיל השלישי,  ייעוץ וטיפול מיני לאנשים עם מוגבלות, חולי וזקנה ועוד.
תכניות המותאמות למגזר החרדי:
מגוון תכניות הכשרה מקצועיות בתחומי הפסיכותרפיה, טיפול באמנויות, הכשרת מדריכים לטיפול באמנויות ועוד, המתקיימות במכללת מבח"ר בבני ברק, ומותאמות למגזר החרדי.

ביחידה מתקיימות גם הכשרות מקצועיות לארגונים שונים, ביניהן התכנית להכשרת גמלאים מתנדבים הפועלים במסגרת "שירות הייעוץ לאזרח הוותיק ומשפחתו" של הביטוח הלאומי. במסגרת תכנית זו המתקיימת ביחידה ללימודי המשך, נחשפים המתנדבים לתחומי ידע הנוגעים לגיל השלישי , מגוון היבטים סוציולוגיים ופיזיולוגיים בזקנה, ונושאים רחבים הקשורים בהתמודדות היומיומית עם הגיל השלישי.

היחידה מקיימת גם הכשרת מקצועית בשיתוף עמותת אש"ל חב"ד, כחלק מהמיזם לביטחון תזונתי של משרד הרווחה והביטחון החברתי.
במסגרת תכנית זו, לומדים רכזי הביטחון התזונתי כלים, מיומנויות וידע תיאורטי  הנוגעים לתחומי תקשורת בין אישית, היבטים בריאותיים ופסיכו-סוציאליים של תזונה, רווחה וקהילה, מיצוי זכויות וכן העצמה וחוסן קהילתי.

ללמוד ביחידה ללימודי המשך

• סגל אקדמי מוביל: צוות ההוראה ביחידה מורכב מחוקרים ומרצים מן השורה הראשונה בתחומם, בעלי ניסיון רב הן באקדמיה והן בשדה.
  • תכניות לימוד עדכניות: התכניות מותאמות לאנשי טיפול מנוסים השואפים להתקדם ולצמוח בזירה מקצועית דינמית ומתעדכנת באופן שוטף, בהתאם למחקרים ולחידושים האחרונים בתחום.
  • גמישות ונוחות: הלימודים מתקיימים במגוון פורמטים, המאפשרים התאמה של מסלול הלימודים לצרכי התלמיד.
  • אווירה אקדמית תומכת: היחידה מציעה יחס אישי ותמיכה לאורך כל תהליך הלימודים, החל משלב בחירת התכנית ועד לסיומה.

היחידה ללימודי המשך באוניברסיטת חיפה – המקום המוביל להעמקת הידע המקצועי ופיתוח מיומנויות חדשות.

נשמח לייעץ ולסייע במציאת התכנית המתאימה לך!

לפרטים נוספים והרשמה:

טלפון: 04-8240801