תלמיד אשר ישתתף באופן סדיר בלימודים וימלא אחר כל הדרישות האקדמיות של התכנית, תוענק לו תעודת גמר מטעם היחידה ללימודי המשך, הפקולטה למדעי הרווחה והבריאות, אוניברסיטת חיפה.
הבישול ככלי טיפולי
מתי ואיפה?
ימי ו'
8:30-13:30
באוניברסיטת חיפה
משך ההכשרה
20 מפגשים
קהל יעד
בוגרי תואר שני בתחומים הבאים: עבודה סוציאלית, פסיכולוגיה, טיפול באמנויות, ריפוי בעיסוק, הפרעות בתקשורת, תזונה קלינית בעלי ניסיון טיפולי של שנתיים לפחות.
ניהול אקדמי
גב' מור דניאל, מ"א

אודות התכנית
טיפול בבישול היא שיטה טיפולית שנשענת על העקרונות של טיפול בהבעה ויצירה ועושה שימוש בתהליכים של בישול, אפיה וכל עיבוד אחר של חומרי גלם ומזון לכדי תוצר סופי.
באמצעות תהליך הבישול מתאפשר לאדם שמבשל להביא לידי ביטוי חלקים מעולמו הפנימי באופן יצירתי וסימבולי שעוקף מחסומים שפתיים או הגנות של המטופל ובכך מסייע להגיע לחלקים הלא מודעים והכוחות המפעילים אותו. התבוננות על תהליך הבישול ועל התוצר הסופי, התייחסות לבחירותיו של המטופל ומתן פרשנות לבחירות אלו, מהווים ציר מרכזי בתהליך.
בשנים האחרונות אנשי טיפול מדיסציפלינות שונות משלבים בישול בעבודתם באופן אינטואיטיבי בהתבסס על הזמינות של פעילות הבישול, הפופולאריות שלה והרלוונטיות שלה למגוון אוכלוסיות. בהתאמה לכך, מטרתו המרכזית של הקורס היא להוות מסגרת מארגנת לשימוש בבישול ככלי בעבודה טיפולית.
מטרות התכנית הבישול ככלי טיפולי
- למידת הרציונאל התיאורטי עליו מבוסס שילוב בישול בתהליכי טיפול. רציונאל זה נוגע לעולמות תוכן מגוונים, כגון: טיפול בהבעה ויצירה, ריפוי בעיסוק, הנחיית קבוצות, תיאוריות יחסי אובייקט ועוד.
- למידת הפרקטיקה הנוגעת לשילוב של בישול בתהליכי טיפול במתודה פרטנית, דיאדית וקבוצתית ואת פוטנציאל התרומה של פעילות הבישול עבור הבשלן כאשר נעשית בסטינג טיפולי.
- למידת העקרונות לעבודה טיפולית בבישול שתאפשר יישום של הכלי עם מגוון אוכלוסיות ובמרחבי עבודה שונים.
בוגרי תואר שני בתחומים הבאים: עבודה סוציאלית, פסיכולוגיה, טיפול באמנויות, ריפוי בעיסוק, הפרעות בתקשורת, תזונה קלינית בעלי ניסיון טיפולי של שנתיים לפחות.
תתקיים ועדת חריגים לאנשי מקצוע עפ"י כישורים וניסיון מקצועי.
הקבלה מותנית בעמידה בריאיון אישי.
תכנית שנתית. הלימודים יתקיימו בימי ו' בין השעות 8:30-13:30.
סה"כ 120 שעות לימוד אקדמיות.
- 80% נוכחות לפחות בשיעורים. התלמיד מתחייב כחלק מדרישות ההכשרה לקחת חלק פעיל בשיעורים.
- התנסות מעשית.
- הגשת מטלות: הגשת דילמה, כתיבה והגשה של תכנית טיפול בבישול, הנחיית סימולציה בכיתה, כתיבת עבודה מסכמת.
- מבוא תיאורטי לטיפול בבישול
- בישול ככלי לעבודה סימבולית
- עבודה השלכתית בטיפול בבישול
- ביסוס והרחבה של שפת הבישול במסגרת טיפול
- כתיבת תוכניות טיפוליות באמצעות בישול
- היבטים סנסומוטוריים בבישול
- פרוטוקול עבודה לטיפול בבישול
- סוגיות ודילמות בעבודת טיפול בבישול
- יישומים קליניים
- התנסות במתודה קבוצתית,דיאדית ופרטנית
- הדרכה על עבודת שדה
*יתכנו שינויים
גב' אבס מיכל, מ"א | גב' דניאל מור, מ"א | מר כהן בועז, מ"א |
גב' רוטשילד ליטל, מ"א |
300 ש"ח
7,980 ש"ח לשנה"ל תשפ"ו
מרכזת התכנית גב' קרן גרקביוק
דוא"ל kgarkavuk@univ.haifa.ac.il
עמוד הבית » הכשרות ייחודיות לבוגרי הפקולטה למדעי הרווחה והבריאות » הבישול ככלי טיפולי