תוכניות בליווי אקדמי

תכניות בשיתוף פעולה אקדמי

פסיכותרפיה גופנית נפשית מבוססת מיינדפולנס

העולם הטיפולי עומד היום בפני האתגר וההזדמנות שמציבות בפניו גישות שונות העוסקות בשילובם של תהליכים גופניים, נפשיים ורוחניים בעבודה הטיפולית הקלינית. פסיכותרפיה גופנית נפשית מבוססת מיינדפולנס שמה דגש על פיתוח איכויות וכלים טיפוליים המאפשרים מגע עמוק וחי עם החוויה הנוכחת. זאת מתוך דיאלוג גופני נפשי, פסיכולוגיה בודהיסטית, ידע וכלים מתוך עולם הפסיכותרפיה הגופנית, הבנה דינאמית של תהליכים התפתחותיים ופתולוגיים.
התוכנית מכילה תפיסות וכלים הנוגעים ביחסי מטפל ומטופל ובראשם הגישה ההתייחסותית. בין השאר נלמדת בתוכנית ככלי מרכזי גישת ההתמקדות (Focusing) ובוגרי התוכנית יכולים גם להשלים את הסמכתם כבעלי הכשרה בהתמקדות מוכוונת טיפול מטעם המכון הבינלאומי בניויורק אחרי הכשרה נוספת כאסיסתנטים לאחר גמר לימודיהם בתוכנית.
למידע נוסף

פסיכותרפיה CBT מבוססת מיינדפולנס

טיפול CBT הפך בשנים האחרונות לטיפול הרווח והאפקטיבי להתמודדות עם בעיות ומצבים רבים ושונים. זהו הטיפול היעיל ביותר כיום למגוון רחב של קשיים רגשיים ובעיות נפשיות. 
יותר ויותר מטפלי CBT מרגישים צורך להתפתח לכיוון של גישות מבוססות תהליך, על מנת לעגן התערבויות קוגניטיביות התנהגותיות בעולם של משמעות, חמלה וערכים.
גישות של טיפול תהליכי (Process Based Therapy, Process CBT) נחקרות כעת בכל העולם ומקבלות ביסוס מחקרי נרחב בטיפול בבעיות רבות ושונות ובאוכלוסיות מגוונות. זוהי התפתחות מבורכת של ה-CBT לכיוון גישה טראנס-דיאגנוסטית יעילה, מוכחת מחקרית ובה בעת גם אידיוסינקרטית למטופל.
למידע נוסף

טיפול בנפגעי טראומה מינית

מרבית הפגיעות המיניות מתרחשות בגיל הילדות, על ידי אנשים מסביבתה ומסביבתו הקרובה של הנפגע. מדובר באחת הפגיעות הקשות ביותר, שהשלכותיה צובעות את חיי הנפגע, בהיבט רגשי, בינאישי, פיזיולוגי, תפקודי ורפואי.
כאשר מדובר בפגיעה מתמשכת בילדות, ההגנות בהן משתמש/ת הנפגע/ת, הופכות לחלק מהמערך האישיותי שלה ומקשות על תהליך השיקום. בנוסף למורכבות הפגיעה האישית, קיימת המורכבות החברתית, הכרוכה בהאשמה של הנפגעים והנפגעות, הקטנה בערכה של הפגיעה, הסתרה וטאבו של שתיקה. המורכבות החברתית שזורה בתהליך הטיפול עצמו ובעלת השפעה משמעותית על הברית הטיפולית.
למידע נוסף

ייעוץ וטיפול מיני לאנשים עם מוגבלות, חולי וזקנה
מיניות היא מרכיב משמעותי בחיי האדם. למיניות יש השפעה על אינטימיות, הגדרה עצמית, רווחה רגשית ואיכות חייו של האדם או הזוג . למרות זאת, במשך שנים רבות נושא המיניות של אנשים עם מגבלה היה בגדר טאבו. כך גם מיניותם של אנשים אשר מתמודדים עם מצבי חולי מורכבים ושל אנשים בגיל הזקנה. יש מגמה ”להקטין“ או להתעלם ממיניות של קבוצות אלו. הם החלו לסנגר על עצמם בכל תחומי חייהם, גם בתחום הפרטי ביותר – בזוגיות ובמיניות. 
לפי אמנות העוסקות בשוויון זכויות של אנשים עם מוגבלות ובמצבי חולי, ולאנשים בגיל השלישי יש אותן זכויות לבריאות מינית ולשירותים בתחום המיניות כמו לאנשים צעירים, בריאים וללא מוגבלות. עם זאת, הם מתקשים מאוד לממש את הזכויות הללו בשל סטריאוטיפים שליליים – עצמיים, משפחתיים וחברתיים – חוסר נגישות של שירותי בריאות, חוסר היענות או היעדר מידע בקרב אנשי מקצוע, וקשיים בקיום יחסי מין הנובעים ממחסומים והגבלות שונות. זכויות אנשים בתחום המיניות כוללות הנגשה של מידע וטיפול לצרכים הייחודיים שלהם, ולכן אנשי המקצוע זקוקים להכשרה והתמחות בתחום. 
למידע נוסף

טיפול CBT מבוסס מיינדפולנס

טיפול CBT הפך בשנים האחרונות לטיפול הרווח והאפקטיבי להתמודדות עם בעיות ומצבים רבים ושונים. זהו הטיפול היעיל ביותר כיום למגוון רחב של קשיים רגשיים ובעיות נפשיות. בעשור האחרון התפתח הCBT מהמיקוד בשינוי מחשבתי להכרה בצורך לקבל ולהתבונן. מעבר זה הוביל לתנועה מה- CBT הקלאסי (גל שני) לגישות חדשות הנקראות בשם כולל "גל שלישי".
בשנים האחרונות רווחות בשדה הטיפול גישות טיפוליות שונות, המתבססות על תרגול אינטנסיבי של התודעה (מבוססות מיינדפולנס), אשר מקורו במסורות רוחניות מן המזרח ובראשן המסורת הבודהיסטית. בין הנחקרות ובעלות היעילות המוכחת ביותר ניתן למצוא מגוון של פסיכותרפיות המכונות יחד "הגל השלישי" של הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי. כגון: טיפול בקבלה ומחויבות (ACT), הפחתת לחצים וחרדה באמצעות מיינדפולנס (MBSR), טיפול קוגניטיבי מבוסס מיינדפולנס (MBCT), וטיפול מטה-קוגניטיבי (MCT). 
למידע נוסף

סיוע רוחני והוליסטי

מחקרים וניסיון קליני מראים שרוחניות מהווה מרכיב משמעותי מאיכות החיים של האדם. הרוחניות של האדם משפיעה באופן חיובי על הבריאות הפיזית והנפשית. אנשים המתמודדים עם מחלות קשות פונים למשאבים רוחניים פנימיים וחיצוניים על מנת לתמוך בתהליכי ריפוי. נמצא שרוחניות מהווה משאב למציאת משמעות וכוחות במצבי משבר מצד אחד, ושמשברים מהווים טריגר לצמיחה והתפתחות רוחנית מצד שני.
ארגון הבריאות העולמי הכיר במימד הרוחני כמימד הרביעי של הבריאות, בנוסף לפיזי, המנטלי והחברתי ובכך מבטא את התפיסה ההוליסטית של הבריאות. בעוד ישנם יחסי גומלין בין המימד הרוחני לשאר המימדים של החוויה האנושית, מימד זה כולל איכויות ייחודיות ונבחנות, הנשענות על גופי ידע נרחבים הן ממסורות עתיקות והן מתגליות חדשניות במדעי הרפואה והתודעה.

טיפול דיאלקטי התנהגותי (DBT) בעבודה עם פוסט טראומה מורכבת (CPTSD)

טראומה מורכבת מתפתחת בעקבות מצבי חיים ממושכים (בדרך כלל בינאישיים)  בהם האדם נחשף באופן חוזר למצבים המסכנים את שלמותו הפיסית והנפשית. מצבים העלולים לעמוד בבסיסה של טראומה מורכבת הם: פגיעה מינית ממושכת בילדות ובפרט גילוי עריות, חשיפה לאלימות פיסית חוזרת, הזנחה הורית, שבי ועוד. עקב החשיפה הכרונית למצבים אלו מפתחים הנפגעים בנוסף לסימפטומים הפוסט טראומטיים גם שינויים פיזיולוגיים במערכות הגוף הקשורות ליכולת לוויסות רגשי ותגובות ללחץ, וכן שינויים במערכות החשיבה והרגש. שינויים אלה, עלולים להוביל למצבים של רה-וקטימיזציה ולהעלאת הסיכוי להיכנס למערכות יחסים פוגעניות.
למידע נוסף

הדרכה אינטגרטיבית בפסיכותרפיה

התכנית נועדה להכשיר מדריכים בפסיכותרפיה אינטגרטיבית המשלבת גישות מעולם הגוף-נפש מבוסס מיינדפולנס. בתכנית יילמדו תכנים מתקדמים בהדרכה (תיאוריה והקשרה לשדה), שימוש בכלים יצירתיים בהדרכה ופרקטיקום הדרכה על הדרכה.  
מנחות התכנית עוסקות בהוראה, הדרכה ועבודה טיפולית בתחומי תורת הנפש ומשלבות בעבודתן גישות שונות המדגישות קשרי גוף, נפש ומיינדפולנס.
התכנית הנוכחית מוצעת לשנה, במגמה להרחיבה לשנת לימודים נוספת של פרקטיקום בהדרכות מסוגים שונים. 
למידע נוסף

אקו פלייבק
"אקו" הינה שיטת עבודה תרפויטית מבוססת חיבור בין אמנות רב תחומית וטכניקות טיפול, מתמקדת בראש ובראשונה בתקשורת בינאישית ומייצרת שפה אוניברסאלית שפותחה על ידי יעקב דניאל ואיילת סולל-דניאל (מייסדי "אקו"). Playback – ל"שחק בחזרה", הינו תהליך חוויתי תרפוייתי רב עוצמה, בו המשתתפים מוסרים את סיפורם האישי ומקבלים אותו חזרה מן האחרים כחוויה מחזקת המשלבת אמפתיה, הקשבה ומשחק.
התהליך האישי והקבוצתי מאפשר למשתתפים להתחבר לכוח ה"ילדי" שבהם ולגרעין הפועם והמשוחרר הטמון בהם, ללא שיפוטיות, ביקורת עצמית תוך הנאה מנקודת הסתכלות חדשה ומפתיעה על החיים והחיים בקבוצה. התכנית מעניקה כלים באמצעותם ניתן להוביל קבוצות, לעבד תהליכים קבוצתיים ואישיים וליצור שינוי חיובי בדפוסי חשיבה והתנהגות..
למידע נוסף

הדרכת הורים בגישה היקשרותית

הגישה ההיקשרותית מבוססת על ידע התפתחותי, תיאוריית ההיקשרות, ומחקר בתחום מדעי המוח ומעניקה הבנה עמוקה ויישומית על מה הם הצרכים הרגשיים העמוקים, מה קורה בהתפתחות, מה קורה במוח ומה צריך כדי לצמוח רגשית. דרך עיניי הגישה, אנו מבינים לעומק מה המשמעות של פגיעות, איך היא משפיעה על תהליכי ההבשלה והצמיחה, מה מפריע לצמיחה הרגשית, ואיך להתגבר על המכשולים הללו– שעולים מדי פעם באתגרי החיים של ילדים והורים. הגישה מתמקדת במערכת היחסים בין הילד לבין המבוגרים שמגדלים אותו, כבסיס להתפתחות, ושמה דגש על ההיקשרות ככוח רב עוצמה, שמאפשר להורים להוביל, לתמוך בהתמודדות של הילדים עם אתגרים, עם קשיים ותסכולים, וכן עם הצורך בביטחון ומנוחה רגשית.
למידע נוסף

CBT תהליכי (Process Based CBT)

תכנית חדשנית ראשונה מסוגה בארץ, המוקדשת לטיפול ברוח ACT ו- CBT תהליכי, ומכוונת ללמידה של התערבויות מעולם ה- CBT ומדעי ההתנהגות הקונטקסטואליים (Contextual Behavioral Sciences – CBS). התכנית שמה דגש על פיתוח גמישות פסיכולוגית בכל תחומי החיים, על ידי התקרבות למה שחשוב, תוך כדי מפגש אמתי עם רגשות, מחשבות, וחוויות – של המטפל והמטופל גם יחד. 
למידע נוסף

לוגו POET

POET

The Parental Occupational Executive Training (POET; Frisch, Tirosh & Rosenblum, 2016) intervention focuses on supporting parents understand the nature of the executive functions (EF), how they affect their children’s functioning and participation, and what parents can do to help their children become more successful in their day-to-day functioning. The POET intervention relates to all aspects of life, including navigating morning and evening routines, managing reactions to frustration and excitement, initiating organized self-play indoors, sitting at meals, and doing homework. It was developed at the University of Haifa, Israel. It comprises 8 to10 sessions and can be adjusted to be applied by parents who themselves cope with ADHD.

למידע נוסף